torsdag 4 november 2010

FörlossningsAkuten

Blev inget bakande igår :o(..

Blev en runda till förlossningen istället efter vi hade ätit..

Har under ett par dagar inte känt av någn aktivitet i magen o på kvällarna har det gjort ont o tryckt på nertill.
Så ringde sjukrådgivningen o frågade om det var något att bry sig om, de kopplade mig till förlossningen o de ville i sin tur att vi skulle komma in med en gång..

Då vi hade maten på spisen bestämde vi att först äta o sen köra in.. Vi var inne vid halv åtta tiden o kom in med en gång.. En BM kom in, kände, klämde o tryckte på magen, lyssnade med en tratt/lur o sa att hön hörde hjärtljud.. Sen hämtade hon "aparaten" så vi också fick höra.. 148 låg Knoddens hjärtljud på denna gången..

Enorm lättnad att höra hjärtljuden, att veta att Knodden är ok..

Sen kände o klämde hon lite till, sa till oss att hon skulle hämta en läkare så skulle den få göra en bedömning.. Av allt kännande började jag känna puffar o sparkar :o).. Till o med Hunny kunde känna, han tryckte på magen o fick en rejäl puff tillbaka :o)..

Efter max 5min kom en läkare in, hon kände o klämde oxå.. Sen gjorde hon ett UL, allt var helt i sin ordning.. Hon såg även att moderkakan flyttat på sig, nu ligger den framtill så det var troligen därför jag inte kände av rörelserna på samma sätt längre, för att de bli dämpade av moderkakan..

Va mysigt att få se Knodden där inne, vinkade o hade sig :o).. Både BM o läkaren sa att de tyckte vi gjort rätt som tagit kontakt med dem..

Så på mindre än 1,5 timme satt vi i bilen på vägen hem igen :o).. Nöjda o glada..

1 kommentar:

  1. Skönt att höra att allt är okej. Förstår att ni blev oroliga när det var lugnt där inne.
    Kram på er!!

    SvaraRadera